Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν μια εξαιρετική λύση για την αντικατάσταση δοντιών που λείπουν αλλά αναμφισβήτητα έχουν υπολογίσιμο κόστος, πολλές φορές απαγορευτικό.
Το κόστος της αποκατάστασης εξαρτάται κατ’ αρχήν από το πόσα δόντια πρόκειται να αντικατασταθούν. Η ακριβότερη περίπτωση είναι η αντικατάσταση ενός μεμονωμένου δοντιού. Όσο περισσότερα δόντια λείπουν, τόσο μειώνεται το κόστος ανά εμφύτευμα γιατί, επί παραδείγματι, για να τοποθετηθούν 10 δόντια μπορεί να αρκούν 4 ή 5 εμφυτεύματα. Σε περιπτώσεις όπου γίνεται άμεση τοποθέτηση του εμφυτεύματος (το εμφύτευμα τοποθετείται την ημέρα της εξαγωγής του δοντιού) και άμεση φόρτιση (την ίδια μέρα της τοποθέτησης του εμφυτεύματος εφαρμόζεται και κάποιο προσωρινό δόντι σε αυτό), θα πρέπει να περιμένετε ένα υψηλότερο κόστος.
Σε περιπτώσεις που λείπουν όλα τα δόντια, μπορούν να γίνουν επένθετες κινητές οδοντοστοιχίες επί εμφυτευμάτων, έτσι ώστε να μειωθεί σημαντικά το κόστος. Στην πιο απλή περίπτωση, κατασκευάζεται μια κανονική οδοντοστοιχία (μασέλα), η οποία όταν τοποθετείται στο στόμα κουμπώνει σε δύο εμφυτεύματα, έτσι ώστε αυξάνεται η σταθερότητά της. Πρόκειται για αποκατάσταση που μπορεί να αλλάξει σημαντικά την ποιότητα της ζωής κάποιου ανθρώπου που δεν έχει δόντια, ιδίως στην κάτω γνάθο, όπου οι οδοντοστοιχίες έχουν χειρότερη συγκράτηση. Εάν τοποθετηθούν τέσσερα εμφυτεύματα, η οδοντοστοιχία είναι πολύ πιο σταθερή και μπορεί πλέον να μην επεκτείνεται πολύ προς τα ούλα, κάτι που οπωσδήποτε αυξάνει την άνεση του ανθρώπου που τη φοράει. Υπάρχουν και πολλά άλλα είδη κατασκευών επί εμφυτευμάτων, που μειώνουν το κόστος σε σχέση με μια κλασσική αποκατάσταση με πολλά εμφυτεύματα και γέφυρες πορσελάνης.
Το κόστος των εμφυτευμάτων εξαρτάται επίσης από το σύστημα που επιλέγεται. Οι καλύτερες εταιρείες πρωτοπορούν στην έρευνα και την εξέλιξη και ακολουθούν άρτιες διαδικασίες και αυστηρά πρωτόκολλα για την κατασκευή των εμφυτευμάτων και των προσθετικών εξαρτημάτων τους. Υποστηρίζουν τα προϊόντα τους για πολλά χρόνια, εξασφαλίζοντας ότι θα υπάρχουν ανταλλακτικά εξαρτήματα όποτε χρειαστούν, ακόμη και δεκαετίες μετά την τοποθέτησή τους, και πολλές φορές δίνουν ακόμη και εγγύηση αντικατάστασης, για την περίπτωση που κάποιο εμφύτευμα αποτύχει.
Τέλος, η εμπειρία και η εκπαίδευση του γιατρού είναι βασική για το κόστος της αποκατάστασης, αλλά είναι παράγοντας που πρέπει να εκτιμηθεί οπωσδήποτε πριν γίνει η επιλογή της τοποθέτησης εμφυτευμάτων.
Σε γενικές γραμμές, στην Ελληνική αγορά, για ένα εμφύτευμα θα πρέπει να περιμένετε κόστος από 1.200 έως 1.800 ευρώ, μαζί με την προσθετική αποκατάσταση (ενός δοντιού). Όσο περισσότερα δόντια λείπουν, όπως προαναφέρθηκε, το κόστος ανά δόντι μειώνεται, καθότι απαιτούνται λιγότερα εμφυτεύματα από τα ελλείποντα δόντια. Μια επένθετη οδοντοστοιχία επί δύο εμφυτευμάτων μπορεί να κοστίζει από 3.000 ως 4.000 ευρώ και επί τεσσάρων εμφυτευμάτων από 4.000 έως 6.000. Εάν λείπουν όλα τα δόντια και τοποθετηθούν για παράδειγμα 6 εμφυτεύματα στην κάτω γνάθο και 8 στην άνω, το κόστος μπορεί να προσεγγίσει τις 20.000, συμπεριλαμβάνοντας πλήρεις προσθετικές αποκαταστάσεις που δεν αφαιρούνται από τον ασθενή. Τα παραπάνω κοστολόγια είναι ενδεικτικά και αναφέρονται με κάθε επιφύλαξη. Για να μπορέσετε να υπολογίσετε το κόστος για τη δική σας αποκατάσταση, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον οδοντίατρο που θα κάνει τη διάγνωση και θα σας προτείνει τα διάφορα σχέδια θεραπείας που ενδείκνυνται για εσάς.
Ήθελα να μάθω για τα εμφυτεύματα Straumann .Exω το μπροστινό μου δόντι που έσπασε και χρήζει εμφυτεύματος και ένα πίσω που το έχω βγάλει. Για δύο εμφυτεύματα λοιπόν αυτής της μάρκας με πορσελάνη το μπροστινό(εσωτερικό) το πίσω κανονικά. Πόσο θα μου στοιχίσει. και στην Θεσσαλονίκη που μπορώ να απευθυνθώ για να ξέρω ότι θα γίνει σωστή δουλειά;Επίσης διάβασα ότι έχουν εγγύηση εφ όρου ζωής ισχύει αυτό; Θα μου δοθεί κάποια κάρτα για εγγύηση;
Τα εμφυτεύματα Straumann είναι πράγματι από τα καλύτερα (αλλά και τα ακριβότερα) εμφυτεύματα. Σχετικά με το εσωτερικό (διαβλεννογόνιο στήριγμα ή abutment), μπορεί να είναι από ζιρκόνιο (λευκό) αλλά και αυτό είναι κάτι που ανεβάζει το κόστος. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε κάποιες περιπτώσεις, τα εμφυτεύματα στην πρόσθια περιοχή, εάν φαίνονται τα ούλα πάνω από το εμφύτευμα όταν γελάτε, δεν είναι πάντα αισθητικά καλά. Αυτό γίνεται γιατί αν απορροφηθεί το ούλο, αποκαλύπτεται το άνω τμήμα του εμφυτεύματος που είναι μεταλλικό, ανεξάρτητα από το αν το εσωτερικό είναι από ζιρκόνιο ή μέταλλο. Τα εμφυτεύματα Straumann συγκεκριμένα, έχουν μια ιδιαιτερότητα στην κατασκευή τους που δεν επιτρέπει να αλλάξουμε τη θέση που θα τελειώνει η στεφάνη (δόντι) πάνω στο εμφύτευμα, οπότε έχουμε λιγότερο έλεγχο για το παραπάνω πρόβλημα. Παραμένουν όμως εξαιρετικά εμφυτεύματα. Υπάρχουν και εμφυτεύματα από ζιρκόνιο αλλά είναι πολύ λίγο δοκιμασμένα και δεν θα πρότεινα να τοποθετήσετε κάτι τέτοιο.
Η εγγύηση τους είναι εφ’ όρου ζωής για το εμφύτευμα, δεκαετής για τα μεταλλικά εξαρτήματα και πενταετής για οτιδήποτε με ζιρκόνιο ή πορσελάνη. Συνήθως καλύπτονται και τα εξαρτήματα που τοποθετούνται στο εμφύτευμα, κάποιες φορές όμως όχι. Αυτό υπόκειται σε έγκριση από την εταιρεία. Το κόστος της στεφάνης όμως (εργαστηρίου), όπως και του χειρουργικού και προσθετικού τμήματος (εργασία και κόστος ιατρείου) δεν καλύπτονται.
Στο ιατρείο μας (δείτε στο http://www.smile-clinic.gr), έχουμε και το σύστημα Straumann. Για περισσότερες πληροφορίες, όπως και για οικονομικά θέματα, δείτε παρακαλώ το e-mail σας.
kalispera sas…thelw na rwtisw poso kanei oliki apokatastasi(teleiwmeni) me emfyteymata stin katw gnatho.Exw kanei OLES tis eksagwges k einai i gnathos etoimi gia emfyteymata.
Γειά σας. Η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες σχετικούς με το στόμα σας, με το τι αποκαταστάσεις θα επιλέξετε όπως και με το τι εμφυτεύματα θα τοποθετηθούν. Για μια επένθετη ολική οδοντοστοιχία επί δύο εμφυτευμάτων το κόστος είναι πολύ διαφορετικό από ότι για μια ακίνητη γέφυρα επι έξι εμφυτευμάτων. Πολύ αδρά, το κόστος μπορεί να κυμαίνεται από 3.000-10.000. Το πρώτο βήμα είναι να δούμε μια πανοραμική ακτινογραφία και εσάς, για να κανουμε ενα αρχικό σχέδιο θεραπείας και να δούμε τις εναλλακτικες επιλογές.
Γεια σας.Θελω να βαλω εμφυτευμα στα 4 μπροστινα δοντια τα οποια εχουν απονευρωθει και εχω βαλει θηκες.Θελω σας παρακαλω περιπου την διαδικασια κ το κοστος!!
Καλησπέρα. Χρειάζονται αρκετές ακόμη πληροφορίες για να απαντηθεί η ερώτησή σας. Αρχικά, γιατί πρέπει να βγούν τα δόντια? Είστε σίγουρη ότι δε μπορούν να σωθούν? Στη συνέχεια, χρειάζεται να δούμε ακτινογραφίες και ίσως χρειαστούμε και αξονική της περιοχής. Φαντάζομαι ότι οι απονευρώσεις έχουν αποτύχει, οπότε είναι πιθανό να υπάρχουν κύστεις στο οστούν. Εάν υπάρχει κάτι τέτοιο, είναι πιθανό και να χρειαστεί κάποιο μόσχευμα στην περιοχή. Επίσης, πρέπει να εκτιμηθεί ο τρόπος που κλείνουν τα δόντια σας (σύγκλειση) και διάφορες άλλες παράμετροι, για να εκτιμήσουμε πόσα εμφυτεύματα χρειάζονται για τα 4 δόντια που θα εξαχθούν.Συνήθως 2 αρκούν. Κάτι άλλο είναι το αν θέλετε (και μπορούμε) να φορτίσουμε άμεσα τα εμφυτεύματα, δηλαδή αν θα φύγετε με δόντια πάνω στα εμφυτεύματα τη μέρα του χειρουργείου ή αν θα έχετε κάποιο άλλο προσωρινό μέχρι να ενσωματωθούν τα εμφυτεύματα. Για το κόστος τέλος, ρόλο παίζει και η εταιρεία των εμφυτευμάτων που θα επιλεγεί.
Καταλαβαίνετε ότι για να απαντήσω και στην διαδικασία αλλά και στο κόστος, θα πρέπει να γνωρίζω τα παραπάνω. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι συγκεκριμένο παρακαλώ μη διστάσετε, αλλιώς, για να έχετε κάποιες πιο ουσιαστικές πληροφορίες, το καλύτερο θα ήταν να κλείσετε ένα ραντεβού για να το συζητήσουμε από κοντά. Γενικές πληροφορίες για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων υπάρχουν σε αρκετά άρθρα στο blog μας εδώ: http://blog.smile-clinic.gr/?cat=93
Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.Εχω γυρω στα 10 χρονια 2 θηκες μπροστα για τα 4 δοντια τα οποια εχουν τροχιστει κ απονευρωθει.Απλα ειναι λιγο πιο πεταχτα με τις θηκες λογω του οτι οι κυνοδοντες ειναι λιγο προς τα μεσα.Ελειδη τα εχω περιπου ενα χρονο θα τα αφησω ακομα κ τον χειμωνα κ θα σας επισκεφτω γυρω στο τελος καλοκαιριου 2016
Να έχετε υπ’ όψιν σας ότι εάν οι ρίζες είναι καλές και οι απονευρώσεις δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, υπάρχουν τεχνικές με τις οποίες ίσως μπορούμε να κάνουμε αποκαταστάσεις που να φαίνονται ίσιες χωρίς να βγουν τα δόντια σας. Αν έρθετε στο ιατρείο θα τα δούμε και θα τα συζητήσουμε από κοντά. Εάν έχετε κάποιες ακτινογραφίες, παρακαλώ φέρετέ τις και αυτές.
ΓΕΙΑ ΣΑΣ..ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΔΟΝΤΙ.ΤΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ??
Γεια σας. Η απάντηση εξαρτάται από πολλά: Ποιος ο λόγος απώλειας του δοντιού? Υπάρχει αρκετό οστούν για να τοποθετηθεί το εμφύτευμα ή απαιτείται κάποια επιπλέον χειρουργική διαδικασία τοποθέτησης μοσχεύματος? Πότε χάθηκε το δόντι? Θα γίνει άμεση φόρτιση του εμφυτεύματος ή θα τοποθετηθεί προσωρινή αποκατάσταση? Τι εταιρεία εμφυτεύματος θα επιλέξετε? Για να έχετε λοιπόν πληροφορίες για το κόστος, κατά προτίμηση απαιτείται μια κλινική εξέταση στο ιατρείο και ακτινογραφικός έλεγχος και στη συνέχεια να σας εξηγήσουμε τις διάφορες δυνατότητες που υπάρχουν, και το διαφορετικό κόστος για κάθε επιλογή.
Γειας σας. Ηθελα να ρωτησω για τη περιοδο αναμονης μεχρι να τοποθετηθει η θηκη/στεφανη, που απ’οτι καταλαβαινω παιρνει καποιους μηνες. Θα πρεπει να βαλω εμφυτευμα στο μπροστινο μου δοντι, και ειναι δυσκολο να ειμαι για μηνες χωρις αυτο. Υπαρχει καποιος τροπος να εχω κατι προσωρινο κατα την περιοδο της αναμονης?
Ευχαριστω.
Γεια σας.
Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως κάνουμε “άμεση φόρτιση”, δηλαδή τοποθετείται προσωρινό στήριγμα και προσωρινό δόντι την ημέρα της τοποθέτησης του εμφυτεύματος, πολλές φορές την ίδια μέρα με την εξαγωγή του δοντιού. Το προσωρινό δόντι κατασκευάζεται έτσι ώστε να μην ακουμπά με τα κάτω δόντια όταν κλείνετε και εσείς προσέχετε όσο μπορείτε να μη δαγκώνετε στην περιοχή μέχρι να γίνει η ενσωμάτωση του εμφυτεύματος. Αργότερα, γίνεται η τοποθέτηση του μόνιμου δοντιού. Όταν ακολουθείται η παραπάνω διαδικασία έχουμε λίγο μεγαλύτερα ποσοστά απόρριψης του εμφυτεύματος (συνήθως όταν ο ασθενής δεν προσέχει και δαγκώνει πάνω στο προσωρινό) αλλά σχεδόν πάντα πάμε καλά, χωρίς κάποιο πρόβλημα. Αφού γίνει η ενσωμάτωση, τα ποσοστά επιτυχίας είναι ίδια με το αν γινόταν καθυστερημένη φόρτιση. Επίσης, το κόστος αυξάνεται στην άμεση φόρτιση γιατί υπάρχουν επιπλέον εξαρτήματα που απαιτούνται.
Εναλλακτικά, ως προσωρινό κατασκευάζεται κάποια κινητή εργασία, με ένα ακρυλικό δόντι οδοντοστοιχίας που στηρίζεται στα διπλανά δόντια μέχρι να γίνει η ενσωμάτωση του εμφυτεύματος. Τέλος, όταν ενδείκνυται και το επιτρέπει η σύγκλειση (ο τρόπος που κλείνουν τα δόντια σας), μπορούμε να κολλήσουμε ένα τεχνητό δοντάκι στα διπλανά δόντια.
Το μόνο που δεν γίνεται ποτέ είναι να μείνετε χωρίς το μπροστινό σας δόντι για μήνες!
θέλω να αλλάξω όλα τα δοντιά έχω 4 επάνω και 5 κάτω τα υπόλοιπα όλα λείπουν η είναι σπασμένα…επάνω εχω μηχανάκι με 4 δοντιά αριστερά και δυο δέξια…. ποσό καιρό διαρκή η θεραπεια?? ποσά εμφυτεύματα χρειάζονται και άμα το κόστος ξεπέρνα τα 25000 χιλ εύρο???…..με συφέρα να τα αλλάξω όλα γιατί συνεχεία πονάνε και περνώ φάρμακα (mesulid 100) για τους πόνους
θέλω κάτι μόνιμο χωρίς βγάλε βάλε και χάσιμο της γεύσης …
Γεια σας. Ο χρόνος της θεραπείας μπορεί να κυμανθεί από 3 μήνες έως και 1 χρόνο, ανάλογα με το τι χρειάζεται. Υπάρχουν και μέθοδοι άμεσης φόρτισης, όπου η θεραπεία τελειώνει πολύ πιο γρήγορα αλλά μειώνεται η πρόγνωση και αυξάνεται το κόστος.
Το κόστος για ολικές αποκαταστάσεις επί εμφυτευμάτων άνω και κάτω θα είναι πολύ χαμηλότερο από τις 25.000 ευρώ που αναφέρετε. Για περισσότερα θα χρειαστεί να σας δούμε στο ιατρείο μαζί με μια πρόσφατη πανοραμική ακτινογραφία για να γίνει ένα αρχικό σχέδιο θεραπείας. Σαφώς δεν πρέπει να πονάτε βέβαια, είτε με εμφυτεύματα είτε με τις εργασίες που έχετε τώρα στο στόμα σας.
Ενδιαφέρομαι για αποκατάσταση οδοντοστοιχίας της άνω γνάθου με 4 ή 6 εμφυτεύματα ( ανάλογα την ιατρική εκτίμηση).
Παρακαλώ θα ήθελα πληροφόρηση για:
Το κόστος όλης της διαδικασίας ( εξαγωγή δοντιών, τοποθέτηση προσωρινής οδοντοστοιχίας, εμφυτεύματα…)
Το συνολικό χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για τη θεραπεία και τον αριθμό των επισκέψεων, δεδομένου ότι διαμένω σε νησί.
Καλημέρα σας.
Το κόστος για τις εργασίες που χρειάζεστε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πόσα δόντια είναι για εξαγωγή και σε τι κατάσταση (άλλο είναι ένα περιοδοντικό δόντι με κινητικότητα και άλλο μια χειρουργική εξαγωγή), πόσα εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν και τι είδος αποκατάστασης θα τοποθετηθεί σε αυτά (π.χ. γέφυρα ή επένθετη οδοντοστοιχία), τι μάρκα εμφυτευμάτων θα χρησιμοποιηθεί (το κόστος μπορεί να είναι διπλάσιο για εμφυτεύματα κάποιων εταιρειών σε σύγκριση με άλλων). Βασικό επίσης είναι να δούμε τι διαθέσιμος χώρος υπάρχει στη γνάθο σας για να τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα.
Πριν κοστολογηθεί το περιστατικό πρέπει να γίνει διάγνωση και στη συνέχεια σχεδιασμός της θεραπείας. Αρχικά πρέπει να προτείνουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία για εσάς (που δεν είναι υποχρεωτικά και η πιο ακριβή) και στη συνέχεια να σας δώσουμε όλα τα εναλλακτικά σχέδια θεραπείας με το αντίστοιχο κόστος. Ιδανικά θα έπρεπε να σας δούμε στο ιατρείο. Επειδή είστε από νησί, μπορείτε αρχικά να μας στείλετε με e-mail μια πρόσφατη πανοραμική ακτινογραφία (στη συνέχεια θα χρειαστεί και αξονική – CBCT) για να μπορέσουμε να συζητήσουμε με περισσότερη ακρίβεια και να σας δώσουμε κοστολόγια.
Σχετικά με τον χρόνο και τον αριθμό των επισκέψεων, επίσης εξαρτάται από το τι θα επιλεγεί τελικά να γίνει.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.
Έχω κάνει 2 ακροριζεκτομες σε διάστημα 25 χρονών στο ίδιο δόντι, όμως πάλι έχω απόστημα το οποίο έχει αγριέψει πολύ, συνήθως έβγαζα μια φούσκαλα εσπαγε και πέρναγαν κάποια χρόνια τώρα σπάει πολύ δύσκολα και ξαναβγαίνει αμέσως, αποτι θυμάμαι πλέον πρέπει να βγάλω το δόντι, είναι έτσι? Επίσης κατοικώ στο εξωτερικο και επισκεπτομαι την Ελλάδα για 2-3 εβδομάδες τι περιθώρια έχω?
Γεια σας. Με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχω δει το δόντι σας ή μια ακτινογραφία από αυτό, φοβάμαι πως έχετε δίκιο και θα πρέπει να βγάλετε το δόντι. Μετά από δύο ακροριζεκτομές δεν πρέπει να έχει μείνει και μεγάλο μέρος της ρίζας του δοντιού για να γίνει τρίτη. Δεν είμαι σίγουρος όταν ρωτάτε για τα περιθώρια που έχετε τι εννοείτε. Το δόντι βγαίνει σε μια συνεδρία. Εάν εννοείτε την τοποθέτηση εμφυτεύματος, αυτό εξαρτάται από το τι δόντι είναι αυτό που θα εξαχθεί και την κατάσταση του οστού γύρω από αυτό. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να τοποθετήσουμε το εμφύτευμα άμεσα, την ημέρα της εξαγωγής, σε κάποιες άλλες πρέπει να περιμένουμε μέχρι 1,5-2 μήνες.Σε περίπτωση που γίνεται γέφυρα, και πάλι εξαρτάται από το πόσο πρέπει να περιμένουμε για την επούλωση της πληγής πριν γίνει η κατασκευή της. Εάν είναι πρόσθιο δόντι, συνήθως πρέπει να κάνουμε μια προσωρινή κατασκευή για κάποιο καιρό μέχρι να έρθει στην τελική του θέση το ούλο και μετά να προχωρήσουμε στην μόνιμη αποκατάσταση. Σε άλλες περιπτώσεις, η γέφυρα μπορεί να τελειώσει σε 10 ημέρες.
Παρακαλώ ενημερώστε με για το κόστος τοποθέτησης ολικής οδοντοστοιχιας στην άνω γνάθο, ακίνητης με εμφυτεύματα. Θα χρειαστούν 4 ή 6 εμφυτεύματα?
Θα ήθελα να με πληροφορήσετε για το κόστος της οικονομικότερης και την ακριβότερης λύσης.
Γεια σας. Με τον όρο ολική οδοντοστοιχία εννοούμε κάποια κινητή οδοντοστοιχία που αντικαθιστά όλα τα δόντια, η οποία στηρίζεται είτε στα ούλα (βλεννογόνο) είτε σε εμφυτεύματα και ούλα. Πρόκειται για τη γνωστή μασέλα. Οι εργασίες που δεν αφαιρούνται λέγονται γέφυρες και μάλλον αυτό επιθυμείτε. Στην άνω γνάθο τα 4 εμφυτεύματα είναι λίγα, μάλλον χρειάζονται 6 αλλά αυτό εξαρτάται από τις θέσεις του διαθέσιμου οστού και από πολλές άλλες παραμέτρους που εκτιμούνται αρχικά με μια πανοραμική ακτινογραφία και στη συνέχεια με μια αξονική τομογραφία κωνικής δέσμης.
Το κόστος κυμαίνεται σημαντικά ανάλογα με τον αριθμό των εμφυτευμάτων που θα τοποθετηθούν, το είδος των δοντιών που θα τοποθετηθούν σε αυτά, το αν απαιτείται η τοποθέτηση μοσχεύματος ή ανύψωση ιγμορείων κ.α.
Για ακίνητες γέφυρες 12 δοντιών επί 6 εμφυτευμάτων η τιμή θα ξεκινούσε από τις περίπου 5.000 ευρώ. Εάν κάνατε μια ολική οδοντοστοιχία επί 4ων εμφυτευμάτων το κόστος θα ήταν σημαντικά χαμηλότερο.
Εάν σας ενδιαφέρει να λάβετε κάποιο σχέδιο θεραπείας με ακριβή κοστολόγηση χρειάζεται μια επίσκεψη στο ιατρείο για κλινική εξέταση και αρχικά μια πανοραμική ακτινογραφία.
Καλησπέρα σας. Θέλω να βάλω ευφυτευμα στην κάτω γναθω, αλλά έχω Σ.Ε.Λ και Ρ.Α Ρώτησα τον γιατρό μου- Ρευματολογομου και μου είπε ότι μπορώ! Επερνα κορτιζόνη 19 και πλακενιλ 6 μήνες.Και μεθοτρεξανι πριν πολλά χρόνια.Τωρα τίποτα δεν περνώ. Ρώτησα ένα γναθοχειρουργο προσθετολογο και μου είπε για ευφυτευμα mis seven.Τι γνώμη έχετε για αυτά.
Γεια σας. Θα συμφωνήσω ότι μπορείτε να βάλετε οδοντικά εμφυτεύματα ενώ έχετε συστηματικό ερυθηματώδη λύκο και ρευματοειδή αρθρίτιδα, ιδίως αφού έχετε διακόψει την κορτιζόνη. Τα εμφυτεύματα Mis είναι ένα καλό και οικονομικό σύστημα από το Ισραήλ, διαδεδομένο και δοκιμασμένο. Οπότε, η γνώμη για αυτό είναι καλή.
Πριν απο 6 χρονια συγγενικο μουπροσωπο με προβλημα σοβαρο επισκεφθηκε οδοντιατρο για εμφυτευματα. Του ειπε οτι χρειαζονται 18 εμφυτευματα συνολο ανω κ κατω γναθο χρονο θεραπειας κλπ περιπου 10 μηνες κ συνολικο κοστος 4000ευρω. Ειναιγνωστος οδοντιατρος. Γιατι τοσο χαμηλη τιμη? Λογω ελλειψης χρηματων κ αποστασης δεν εχει κανει τιποτα.
Καλημέρα σας. Αυτό που λέτε είναι εκτός πραγματικότητας, και τα 18 εμφυτεύματα για ένα στόμα είναι υπερβολικά πολλά, αλλά και τα 4000 ευρώ για 18 εμφυτεύματα είναι ελάχιστα χρήματα, ακόμη και αν πρόκειται μόνο για το χειρουργικό μέρος, ακόμη και αν πρόκειται για τα φθηνότερα κινέζικα εμφυτεύματα. Υποθέτω ότι για κάτι άλλο μιλούσε ο γιατρός και το κατάλαβε διαφορετικά ο συγγενής σας.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ 35 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 4 ΜΠΡΟΣΤΙΝΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩ ΓΝΑΘΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ?ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ
Παρακαλώ δείτε το e-mail σας.
Γεια σας έχω στην κάτω γνάθο μόνο 4 δόντια στην μέση !Τι μπορούμε να κάνουμε κ με τι κόστος? Ευχαριστώ!
Γεια σας. Εάν έχετε μόνο 4 δόντια, αποκλείεται η λύση κάποιων ακίνητων γεφυρών, δηλαδή εργασιών που να στηρίζονται στα δόντια σας. Οπότε, είτε πρέπει να προχωρήσετε σε κάποια λύση με εμφυτεύματα, είτε σε κάποια κινητή οδοντοστοιχία. Για να μπορέσω να σας δώσω πληροφορίες για το τι μπορεί να γίνει και το κόστος, πρέπει να έχω κάποια σημαντικά στοιχεία, όπως είναι μια πανοραμική ακτινογραφία (αρχικά, γιατί στη συνέχεια μπορεί να χρειαστούμε και αξονική), το ποια είναι ακριβώς τα δόντια που έχετε και σε τι κατάσταση είναι αυτά. Εάν σας ενδιαφέρει να το δούμε, παρακαλώ καλέστε το τηλέφωνο του ιατρείο ή επικοινωνήστε με email μαζί μας για να κανονίσουμε κάποια συνάντηση. Εάν δεν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη, επικοινωνήστε και πάλι για να σας πω τι χρειαζόμαστε για να δούμε το περιστατικό σας πριν έρθετε για οποιαδήποτε εργασία.
Παρακαλώ ενημερώστε με για το κόστος δύο εμφυτευμάτων … μου λείπουν δύο μασητήρες πάνω αριστερά (τα δύο πίσω δόντια). Αν κάνω και ένα τρίτο στη δεξιά πάνω πλευρά που μου λείπει το τελευταίο έχει κάποια καλύτερη τιμή; Ευχαριστώ για την απάντησή σας
Σας έχω απαντήσει με e-mail. Το blog είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών μας.Ευχαριστώ.
καλησπερα,ενδιαφερομαι για 2 εμφυτευματα στην κατω γναθο,μια κουμπωτη οδοντοστοιχια στην κατω γναθο.Στην ανω γναθο μια γεφυρα 6 δοντιων και βιτλια για στηριγματα τα υπολοιπα,τι κοστος θα εχουν ολα μαζι?
Καλησπέρα. Για να μπορέσω να απαντήσω στην ερώτησή σας, θα έπρεπε να σας δω στο ιατρείο, μαζί με μια πρόσφατη πανοραμική ακτινογραφία. Μετά, πιθανότατα θα χρειαστεί και κάποια αξονική τομογραφία (CBCT) και να συζητήσουμε για τις επιλογές που υπάρχουν.