Μηνιαία Αρχεία: Μάρτιος 2013

Σφραγίσματα οπών και σχισμών

Pit and Fissure Sealant

Η κάλυψη των οπών και των σχισμών του δοντιού γίνεται με λευκό ρητινώδες υλικό

Οι εμφράξεις οπών και σχισμών (Sealants) τοποθετούνται στις μασητικές επιφάνειες των πίσω δοντιών και καλύπτουν τις σχισμές και τις μικρές οπές που έχουν τα δόντια από τη διάπλασή τους. Έτσι, αποτελούν ένα φραγμό για τα μικρόβια, που όταν μπαίνουν σε αυτές τις περιοχές ειναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν και προκαλούν τερηδόνα. Για την τοποθέτηση τους δεν τροχίζονται καθόλου τα δόντια και εφαρμόζονται με κάποιο πινελάκι, σαν μπογιά.Το χρώμα τους είναι λευκό.

Από τη δεκαετία του 1970 ο δείκτης τερηδόνας στα παιδιά μειώθηκε λόγω της διάδοσης της χρήσης του φθορίου στο νερό, τις οδοντόπαστες κ.α., ουσία που κάνει τα δόντια πιο ανθεκτικά στην τερηδόνα.  Στην δεκαετία του 1980, περίπου το 90% της τερηδόνας στα δόντια των παιδιών γινόταν στις περιοχές όπου υπήρχαν οπές και σχισμές, με τα 2/3 να ανευρίσκονται στις μασητικές επιφάνειες των οπισθίων δοντιών. Οι εμφράξεις οπών και σχισμών προτείνονται ακριβώς γι’ αυτές τις περιοχές και έχει αποδειχθεί ότι πράγματι προλαμβάνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις τερηδόνες σε αυτές τις περιοχές. Τα Sealants προτείνονται εδώ και πολλά χρόνια από τους Οδοντιατρικούς οργανισμούς και τους κρατικούς οργανισμούς δημόσιας υγείας παγκοσμίως.

Πότε πρέπει να γίνουν εμφράξεις οπών και σχισμών στο παιδί μου;

Οι πρώτοι μόνιμοι γομφίοι ανατέλλουν περίπου στην ηλικία των 6 ετών. Η τοποθέτηση προληπτικών εμφράξεων οπών και σχισμών σύντομα μετά την πλήρη ανατολή τους στο στόμα προστατεύει αυτά τα δόντια από την τερηδόνα, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δε μπορούν ακόμη να βουρτσίσουν καλά τα δόντια τους, ακόμη και με τη βοήθεια των γονέων τους. Εάν τοποθετούνταν Sealants σε όλα τα παιδιά τη στιγμή που πρέπει, σε συνδυασμό με τη σωστή χρήση φθορίου, η μεγαλύτερη πλειοψηφία της τερηδόνας στα παιδιά θα μπορούσε να προληφθεί.

Οι δεύτεροι μόνιμοι γομφίοι ανατέλλουν περίπου στην ηλικία των 12 ετών και φυσικά αυτά τα δόντια παραμένουν το ίδιο ευαίσθητα στην τερηδόνα με τους πρώτους γομφίους. Συνεπώς, Sealants θα πρέπει να τοποθετούνται και στους εφήβους, λίγο αφού βγουν οι δεύτεροι γομφίοι τους στο στόμα.

Pit and Fissure Sealant 2Οι εμφράξεις οπών και σχισμών είναι μόνο για τα παιδιά;

Από τη στιγμή που βγαίνουν τα δόντια στο στόμα εκτίθενται στα μικρόβια που προκαλούν τερηδόνα, οπότε τα παιδιά και οι έφηβοι είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για την τοποθέτηση τέτοιων σφραγισμάτων. Παρ’ όλ’ αυτά, πολλοί ενήλικοι, ιδίως κάποιοι με υψηλό δείκτη τερηδόνας μπορούν να προστατεύσουν τα δόντια τους με την τοποθέτησή τους. Ο Οδοντίατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει για το αν πρέπει να γίνει μια τέτοια εργασία στο στόμα σας.

Η τοποθέτηση Sealants αντικαθιστά τη χρήση φθορίου, το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα;

Όχι. Το φθόριο που υπάρχει στο νερό, την οδοντόπαστα, τα στοματοπλύματα κ.λπ. επίσης βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας. Επίσης, η άσκηση σωστής στοματικής υγιεινής με βούρτσισμα τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα με τον σωστό τρόπο και η χρήση οδοντικού νήματος 1 φορά την ημέρα παραμένουν το βασικότερο μέτρο πρόληψης, παράλληλα με τον έλεγχο της διατροφής (αποφυγή ζάχαρης, ιδίως στα μεσογεύματα).

Τα Sealants αποτρέπουν την είσοδο μικροβίων στις οπές και τις σχισμές των δοντιών. Λειτουργούν ως μέσα πρόληψης παράλληλα με τα υπόλοιπα που προαναφέρθηκαν.

Τοποθέτηση των εμφράξεων οπών και σχισμών

Pit and Fissure Sealant 3

Απαραίτητη είναι η απομόνωση του δοντιού κατά την τοποθέτηση του Sealant.

Για την τοποθέτηση των Sealants δεν γίνεται κανένα τρόχισμα των δοντιών και δεν απαιτείται αναισθησία. Ο Οδοντίατρος καθαρίζει καλά τα δόντια και στη συνέχεια τα απομονώνει, κατά προτίμηση με έναν ελαστικό απομονωτήρα ώστε να μην πάει σάλιο κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης.

Στη συνέχεια εφαρμόζει για μισό περίπου λεπτό ένα υγρό το οποίο προετοιμάζει την οδοντική επιφάνεια για τη συγκόλληση του Sealant, το ξεπλένει, στεγνώνει το δόντι και μετά τοποθετεί με ένα πινελάκι το υλικό. Αφού το πολυμερίσει με ένα μηχάνημα που εκπέμπει μπλε φως, ελέγχει εάν είναι τελείως λείο και αν παρεμβάλλεται όταν κλείνουν τα δόντια.

Οι οπές και οι σχισμές έχουν πλέον εμφραχθεί, το δόντι είναι λείο και μπορεί να καθαρίζεται εύκολα.

Οι προληπτικές εμφράξεις δεν διαρκούν για πάντα. Έχουν μακροβιότητα 5 – 10 χρόνια και μπορούν να επιδιορθωθούν ή να επανεφαρμοσθούν. Ο Οδοντίατρος επιβάλλεται να ελέγχει τα Sealants αλλά και γενικότερα τα δόντια κάθε 6 μήνες, ώστε να διαπιστώνεται οποιαδήποτε πρόβλημα ή φθορά τους.

Όψεις πορσελάνης – Παρουσίαση περιστατικού

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν την κορωνίδα της Αισθητικής Οδοντιατρικής και χρησιμοποιούνται κατά κόρον για τη δημιουργία κάποιων από τα τέλεια χαμόγελα που μερικές φορές βλέπουμε στην τηλεόραση ή στα περιοδικά. Τα δόντια τροχίζονται μόνο από την μπροστινή τους πλευρά, συνήθως ελάχιστα ή και καθόλου και στη συνέχεια κατασκευάζονται λεπτές φλούδες από πορσελάνη στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο.

Πολλά αισθητικά προβλήματα μπορούν να λυθούν με τις όψεις πορσελάνης που αποτελούν τις πιο μακρόβιες οδοντιατρικές αποκαταστάσεις, όταν βέβαια κατασκευαστούν και συγκολληθούν σωστά. Μπορούν να εφαρμοστούν σε μόνο 1 δόντι αλλά πολλές φορές χρησιμοποιούνται για ολική ανακατασκευή του χαμόγελου. Έχουν την αντοχή των φυσικών δοντιών και μπορούν να μείνουν αναλλοίωτες για τουλάχιστον 10 – 15 χρόνια.

Στο σημερινό σημείωμα παρουσιάζεται περιστατικό όψεων πορσελάνης με έντονη στρεβλοφυία. Αποτελεί ένα από τα πιο ακραία περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπιστούν με όψεις πορσελάνης. Οδοντιατρος – Αισθητικη Οδοντιατρικη

Χαμόγελο πριν τη θεραπεία

Το χαμόγελο του ασθενούς πριν τη θεραπεία όπου φαίνεται η έντονη στρεβλοφυία και κάταγμα του άνω αριστερού κεντρικού τομέα.

Χαμόγελο μετά τη θεραπεία

Το χαμόγελο του ασθενούς μετά την τοποθέτηση όψεων πορσελάνης στα άνω δόντια. Πριν την τοποθέτηση των όψεων έγινε ουλοπλαστική και λεύκανση των δοντιών.

Χαμόγελο δεξιά πριν

Η δεξιά πλευρά του χαμόγελου πριν τη θεραπεία

Χαμόγελο δεξιά μετά

Η δεξιά πλευρά του χαμόγελου μετά τη θεραπεία

 

Η δεξιά πλευρά του χαμόγελου πριν τη θεραπεία

Η αριστερή πλευρά του χαμόγελου πριν τη θεραπεία

 

 

Χαμογελο δεξιά μετά

Η αριστερή πλευρά του χαμόγελου μετά τη θεραπεία

 

 

 

 

Με απώθηση πριν

Τα δόντια του ασθενή πριν τη θεραπεία

Με απώθηση μετά

Μετά την τοποθέτηση όψεων πορσελάνης

 

 

Με απώθηση δεξιά πριν

Τα δόντια δεξιά πριν τη θεραπεία

Με απώθηση δεξιά μετά

Τα δόντια δεξιά μετά τη θεραπεία

 

 

 

 

 

 

Με απώθηση αριστερά πριν

Τα δόντια αριστερά πριν τη θεραπεία

 

Με απώθηση αριστερά μετά

Τα δόντια δεξιά μετά τη θεραπεία

 

Μαύρα σφραγίσματα: Πρέπει να αντικατασταθούν?

amalgam to compositeΣήμερα, σχεδόν όλα τα σφραγίσματα γίνονται από υλικά στο χρώμα των δοντιών, ακόμη και στα οπίσθια δόντια. Αυτά τα σύγχρονα υλικά, που λέγονται σύνθετες ρητίνες, μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη, όπως είναι το ότι δεν απαιτούν να τροχιστεί άσκοπα το δόντι, πέρα από την αφαίρεση της χαλασμένης οδοντικής ουσίας, ότι συγκολλούνται αποτελεσματικά έτσι ώστε μειώνονται οι πιθανότητες κατάγματος και βέβαια ότι προσφέρουν φυσική αισθητική εμφάνιση.

Πολλοί όμως, έχουν στο στόμα τους παλαιές αποκαταστάσεις από αμάλγαμα, τα ονομαζόμενα «μαύρα σφραγίσματα». Αποτελεί συχνή ερώτηση από τους ασθενείς που μας επισκέπτονται το εάν αυτά θα πρέπει να αντικατασταθούν με λευκά.

Το οδοντιατρικό αμάλγαμα είναι μια μίξη μετάλλων, όπως είναι ο άργυρος, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος και άλλα σε μικρότερες ποσότητες σε συνδυασμό με υδράργυρο. Ο υδράργυρος μπορεί να φτάσει και το 50% ενός αμαλγάματος και χρησιμεύει για να δημιουργηθεί ένα μεταλλικό υλικό που στην αρχή είναι μαλακό και μπορεί να τοποθετηθεί σε μια οδοντική κοιλότητα, αλλά στη συνέχεια πήζει και μπορεί να αντέξει τις δυνάμεις που αναπτύσσονται στο στόμα ενός ανθρώπου. Τα οδοντιατρικά αμαλγάματα χρησιμοποιούνται για πάνω από 100 χρόνια από τους οδοντιάτρους και αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο αμαλγάματα που λειτουργούν καθημερινά στα στόματα του πληθυσμού της γης.

Οι λόγοι αντικατάστασης ενός σφραγίσματος από αμάλγαμα είναι τρεις: Το σφράγισμα παρουσιάζει κάποιο χάλασμα, κάταγμα ή άλλο πρόβλημα, ο φόβος για την τοξικότητα του υδραργύρου που περιέχει και η βελτίωση της αισθητικής του δοντιού.

Αποτυχία ενός σφραγίσματος

Ο πιο κοινός λόγος που επιβάλλει την αντικατάσταση ενός σφραγίσματος είναι ο επανατερηδονισμός (να χαλάσει το δόντι εκεί που ενώνεται με το σφράγισμα). Κοινό πρόβλημα επίσης είναι το κάταγμα του σφραγίσματος ή του δοντιού και η αποκόλληση του σφραγίσματος από το δόντι. Σε κάθε περίπτωση, εάν ένα σφράγισμα αμαλγάματος έχει φτάσει στο όριο της ζωής του και παρουσιάζεται κάποιο κλινικό πρόβλημα ή ο ασθενής έχει συμπτώματα (πόνο, ευαισθησία σε θερμικά ερεθίσματα κ.α.), το σφράγισμα πρέπει να αντικατασταθεί.

Τοξικότητα υδραργύρου

Ο υδράργυρος είναι ένα μέταλλο που υπάρχει ευρέως στο περιβάλλον και μπορεί να βρίσκεται σε υγρή ή σε αέρια μορφή, εάν θερμανθεί. Επίσης, ανευρίσκεται σε συνδυασμό με άλλα μέταλλα, υπό τη μορφή αμαλγαμάτων.

Όλοι εκτιθέμεθα στον υδράργυρο από τον αέρα, το πόσιμο νερό, το χώμα και τις τροφές (τα ψάρια για παράδειγμα περιέχουν μεγάλη ποσότητα υδραργύρου, ως αποτέλεσμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος). Ο υδράργυρος μπορεί να εναποτεθεί στα όργανα του ανθρώπου και αν αυτό γίνει σε μεγάλο βαθμό, προκαλούνται προβλήματα τοξικότητας, όπως νευρολογικά συμπτώματα, απώλεια μνήμης, πονοκέφαλοι και αίσθημα κόπωσης. Αυτό μπορεί να συμβεί για παράδειγμα σε εργάτες της βιομηχανίας που εκτίθενται σε υδράργυρο και δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Η συζήτηση σχετικά με την τοξικότητα του οδοντιατρικού αμαλγάματος γίνεται επειδή έχει αποδειχθεί ότι από τα μαύρα σφραγίσματα απελευθερώνονται ελάχιστες ποσότητες υδραργύρου, όχι μόνο κατά την τοποθέτηση και την αφαίρεσή τους από το στόμα, αλλά και κατά την καθημερινή τους λειτουργία.

Έχει γίνει πάρα πολλή έρευνα σε αυτό το θέμα και η οδοντιατρική επιστήμη έχει καταλήξει ότι μέχρι στιγμής δεν τίθεται θέμα τοξικότητας υδραργύρου από τα οδοντιατρικά αμαλγάματα. Εάν κάποιος έχει μαύρα σφραγίσματα σε όλα τα οπίσθια δόντια του, η ποσότητα του υδραργύρου που απελευθερώνεται στο στόμα του είναι ίση με αυτή που παίρνει αν τρώει μια φορά την εβδομάδα ψάρι.

Αυτή τη στιγμή, όλοι οι μεγάλοι οδοντιατρικοί οργανισμοί δηλώνουν ότι το οδοντιατρικό αμάλγαμα δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Αμερικάνικος οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων, Αμερικάνικη Οδοντιατρική Ομοσπονδία κ.α.) και θεωρούν ότι αποτελεί ένα ασφαλές εμφρακτικό υλικό για οδοντιατρική χρήση.

Επίσης, δεν υπάρχει καμία έρευνα που να δείχνει ότι το οδοντιατρικό αμάλγαμα προκαλεί νευρολογικές διαταραχές.

Είναι σαφές ότι τα μαύρα σφραγίσματα λοιπόν δεν πρέπει να αντικαθίστανται για λόγους υγείας. Εξάλλου, ο περισσότερος υδράργυρος που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της ζωής ενός μαύρου σφραγίσματος είναι κατά την αφαίρεσή του.

Αντικατάσταση για Αισθητικούς λόγους.

Είναι βέβαιο ότι κανείς δεν προτιμά να έχει στο στόμα του ένα μαύρο σφράγισμα από ότι ένα λευκό. Επειδή ζούμε σε μια κοινωνία που η αισθητική παίζει σημαντικό ρόλο, θεωρείται από την οδοντιατρική επιστήμη αποδεκτή η αντικατάσταση ενός μαύρου σφραγίσματος με ένα λευκό για αισθητικούς λόγους και μόνο.

amalgams to composites

Παρ’ όλ’ αυτά, πρέπει κανείς να αναλογίζεται ότι κάθε φορά που ένα σφράγισμα αφαιρείται, η κοιλότητα του δοντιού μεγαλώνει και το νεύρο του δοντιού ερεθίζεται. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις, εάν το σφράγισμα που αντικαθίσταται είναι μεγάλο, μπορεί το νέο να μην καλύπτει τόσο καλά τις λειτουργικές απαιτήσεις του στόματος (μάσηση, επαφή με διπλανά δόντια κ.α.).

Ο οδοντίατρός σας μπορεί να κρίνει εάν ένα μαύρο σφράγισμα μπορεί να αντικατασταθεί με ασφάλεια για αισθητικούς λόγους.

Κρατήστε την οδοντόβουρτσά σας καθαρή

ΟδοντόβουρτσεςΟι οδοντόβουρτσες δεν αποστειρώνονται, ούτε καν απολυμαίνονται μεταξύ των χρήσεων και αυτός είναι ο λόγος που δε μοιραζόμαστε την οδοντόβουρτσά μας με τα άλλα μέλη της οικογένειας, όπως κάνουμε με άλλα είδη που μπαίνουν στο στόμα μας όπως είναι τα μαχαιροπήρουνα.

Στις οδοντόβουρτσες λοιπόν, παραμένει ένας μεγάλος αριθμός μικροβίων, τα οποία μάλιστα μπορούν να μεταδοθούν από τη μια οδοντόβουρτσα στην άλλη, εάν αυτές ακουμπήσουν μεταξύ τους, όπως συμβαίνει πολλές φορές επειδή τα άτομα της οικογένειας μπορεί να βάζουν τις οδοντόβουρτσές τους στο ίδιο δοχείο φύλαξης. Η Αμερικάνικη Ακαδημία Γενικής Οδοντιατρικής (Academy of General Dentistry), τονίζει ότι μικρόβια όπως αυτά που προκαλούν την περιοδοντίτιδα μπορούν να μεταδοθούν από το ένα άτομο της οικογένειας στο άλλο, μέσω της επαφής της οδοντόβουρτσάς τους. Επίσης, το να φυλάσσονται ακάλυπτες, με τις τρίχες τους εκτεθειμμένες στην εταζέρα του μπάνιου ή σε ποτηράκια φύλακης μπορεί να οδηγήσει σε  μόλυνση από μικρόβια που μεταφέρονται με τον αέρα, όπως είναι αυτά που ψεκάζονται όταν ενεργοποιείται το καζανάκι της λεκάνης. Σε έρευνες βρέθηκε σε υψηλή συχνότητα κωλοβακτηρίδιο (E. Coli) σε οδοντόβουρτσες, μικρόβιο που αν περάσει στο αίμα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Το κέντρο ελέγχου και μετάδοσης νοσημάτων (Center for Disease Control – CDC) προτείνει τα παρακάτω μέτρα για τον έλεγχο της μετάδοσης ασθενειών από την οδοντόβουρτσα:

  • Μην αλλάζετε ποτέ οδοντόβουρτσες με άλλα άτομα. Αυξάνεται σημαντικά το ρίσκο να μολυνθείτε.
  • Μετά το βούρτσισμα, ξεπλύνετε την οδοντόβουρτσά σας με άφθονο νερό της βρύσης για να βεβαιωθείτε ότι δεν έμεινε καθόλου οδοντόπαστα ή υπολείμματα από το καθάρισμα των δοντιών. Αφήστε τη να στεγνώσει στον αέρα και φυλάξτε την όρθια. Μην επιτρέψετε σε οδοντόβουρτσες διαφορετικών ατόμων να ακουμπήσουν μεταξύ τους εάν φυλάσσονται στο ίδιο δοχείο φύλαξης.
  • Φυλάξτε τις οδοντόβουρτσες τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά από τη λεκάνη της τουαλέτας. Μικρόβια διασπείρονται μαζί με μικρά σταγονίδια νερού όταν τραβάει κάποιος το καζανάκι.
  • Δεν πρέπει να προσπαθούμε να απολυμάνουμε τις οδοντόβουρτσες βυθίζοντάς τις σε στοματόπλυμα ή άλλα διαλύματα. Αυτή η πρακτική, όχι μόνο δε βοηθάει, αλλά μπορεί να διευκολύνει την μόλυνση της οδοντόβουρτσας, εάν το ίδιο διάλυμα χρησιμοποιείται για περισσότερες οδοντόβουρτσες.
  • Επίσης, δεν πρέπει για να καθαριστεί να τοποθετείται η οδοντόβουρτσα σε πλυντήριο πιάτων, συσκευή μικροκυμάτων ή σε συσκευές που παράγουν υπεριώδη ακτινοβολία. Όλα τα παραπάνω μπορεί να καταστρέψουν την οδοντόβουρτσα.
  • Οι οδοντόβουρτσες δεν πρέπει να φυλάσσονται σε κλειστές θήκες ή δοχεία. Επειδή όταν τοποθετούνται στη θέση τους είναι ακόμη υγρές, αν το κουτί φύλαξης είναι κλειστό, θα ανέβει η υγρασία, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων.
  • Κιτ στοματικής υγιεινήςΑντικαταστήστε την οδοντόβουρτσά σας κάθε 3 – 4 μήνες ή νωρίτερα εάν οι τρίχες φαίνονται να έχουν στραβώσει. Αυτή η σύσταση γίνεται από την Αμερικάνικη Οδοντιατρική Ομοσπονδία για να μην χρησιμοποιείται κάποια φθαρμένη οδοντόβουρτσα που είναι λιγότερο αποτελεσματική και όχι για λόγους αποφυγής μόλυνσης της οδοντόβουρτσας από μικρόβια.
  • Κάποια προϊόντα που υπάρχουν στο εμπόριο για την απολύμανση της οδοντόβουρτσας πρέπει να αποφεύγονται ή να χρησιμοποιούνται με προσοχή και επιφύλαξη. Η απολύμανση της οδοντόβουρτσας είναι μια πρακτική που δεν προτείνεται σήμερα.

Για συνεχείς ενημερώσεις εγγραφείτε στο Newsletter του smile-clinic.gr

Κριτικές Google
zoi spyrou
zoi spyrou

5 out of 5 stars

posted 1 year ago

You are very lucky all those who live in Thessaloniki and you can benefit from the services of the doctor, Mr. Giannakopoulos!
A wonderful man, a praiseworthy scientist, very sought after in his field, possesses excellent knowledge and obviously has a lot of experience, characteristics that make up the impeccable professional! The fact that he does not see the patient as money is obvious from the very useful and important work he goes through in the blog "smile clinic blog", where he provides day and night - I subscribe - FREE and therefore UNDERSTANDING his services to thousands of people, who he knows do not are his patients and many of them will never happen! Sorry for the chatter, but I think I was as concise as possible to be able to sketch such a Scientist and Man !!!

K Roussou
K Roussou

5 out of 5 stars

posted 1 year ago

Mr. Giannakopoulos is a unique, human and scientist with knowledge and interest above all for patients. In my almost a year of working with his colleagues in the field so far, a painful issue has emerged that is the only one I am not sick of and our communication was through the blog he maintains, which made me respond to what it may have happened and it would have helped me to look even further in my case without the slightest financial and personal benefit. I imagine if he does this for an unknown, what he does for his patients.

There are few words to describe my gratitude and admiration that while he has never seen me clinically as we are in other cities and it is very difficult for me to visit, he has been able to explain and give me his scientific point of view.

If Mr. Giannakopoulos had all the workers in the industry go about correspondingly or unselfishly in the process of responding, reassuring and showing their human side to the aching patient and lacking the training to understand what is happening to him, our world will it was much better ...

Stefanos Fragos
Stefanos Fragos

5 out of 5 stars

posted 1 year ago

Beautiful place, excellent doctor, impeccable service. I was absolutely happy.

Follow Us