Μηνιαία Αρχεία: Σεπτέμβριος 2012

Διάφορες Αισθητικές διαδικασίες

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται διαδικασίες που αποσκοπούν στην αισθητική βελτίωση του χαμόγελου, χωρίς να εντάσσονται σε κάποια από τις μεγάλες κατηγορίες. Παραδείγματα αποτελούν η τοποθέτηση κοσμημάτων στα δόντια, η δοκιμαστική τοποθέτηση ρητίνης και η αδαμαντινοπλαστική.

Τα οδοντικά κοσμήματα τοποθετούνται συνήθως στους πλάγιους τομείς και ο ρόλος τους είναι καθαρά αισθητικός. Κατασκευάζονται από Οδοντιατρικές εταiρείες, από υλικά απολύτως βιοσυμβατά με τους ιστούς του στόματος. Υπάρχουν σε διάφορα σχήματα, χρώματα και μεγέθη, από απλά strass, μέχρι περίπλοκες φιγούρες.Τα κοσμήματα συγκολλούνται στο δόντι χωρίς να γίνει κανένας εκτροχισμός και μπορούν να αφαιρεθούν από εμάς σε οποιαδήποτε στιγμή. Το κόστος τους είναι σχετικά μικρό, ξεκινώντας από τα 80 ευρώ περίπου και αυξάνεται, ανάλογα με το κόσμημα που επιλέγεται. Μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και αληθινά μπριγιάν, αλλά σε αυτή την περίπτωση το δόντι προτείνεται να τροχιστεί ελαφρά έτσι ώστε να βελτιωθεί η συγκράτηση του κοσμήματος. Η διαδικασία είναι αποδεκτή από την Οδοντιατρική επιστήμη,σε αντίθεση με την τοποθέτηση piercing στη γλώσσα, το έδαφος του στόματος, τα χείλη κ.λπ., που είναι βλαπτικά γιατί αποτελούν εστίες μόλυνσης και αποτρίβουν τα δόντια με τα οποία έρχονται σε επαφή. Προσοχή πρέπει να δίνεται επίσης και σε κοσμήματα που τοποθετούνται από μη Οδοντιάτρους, διότι είναι πιθανό να έχουν κατασκευαστεί από υλικά βλαπτικά για το στόμα.
Η δοκιμαστική τοποθέτηση σύνθετης ρητίνης στα δόντια ή αλλιώς Mock up, είναι ένα είδος Test Drive, έτσι ώστε ο ασθενής να πάρει μια ιδέα για το πως μπορεί να τροποποιηθεί το χαμόγελό του εάν επιλέξει το σχέδιο θεραπείας που του προτείνεται. Χωρίς να τοποθετηθεί συγκολλητικός παράγοντας, τοποθετείται χονδρικά και γρήγορα κάποια ποσότητα υλικού στα δόντια έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει μια αδρή εκτίμηση του αποτελέσματος. Εάν προτείνεται να κοντύνουν ή να τροχιστούν κάποια δόντια, μπορούν τα σημεία που θα κοπούν να βαφούν με μαύρο μαρκαδόρο, έτσι ώστε και πάλι ο ασθενής να πάρει μια αδρή ιδέα για το αποτέλεσμα. Τονίζεται ότι το Mock up μπορεί να γίνει μόνο σε συγκεκριμένα περιστατικά. Πριν φύγει ο ασθενής από το ιατρείο, τα υλικά που τοποθετήθηκαν αφαιρούνται και φεύγει όπως ακριβώς ήρθε.
Η αδαμαντινοπλαστική είναι μια απλή διαδικασία, όπου τροχίζονται κάποια σημεία των δοντιών, με σκοπό να γίνει το χαμόγελο πιο ελκυστικό. Μπορεί να αποστρογγυλευθούν κάποιες μυτερές γωνίες των κυνοδόντων, κάνοντας το χαμόγελο πιο θηλυκό ή πιο ήπιο, ή να μειωθεί η διαφορά μήκους δύο κεντρικών δοντιών. Η αδαμαντινοπλαστική είναι μια διαδικασία που δεν ακολουθείται από την τοποθέτηση όψεων πορσελάνης ή ρητίνης και έτσι μπορεί να γίνει σε περιορισμένο βαθμό, έτσι ώστε ο ασθενής να μην έχει στη συνέχεια ευαισθησία.

Περισσότερα δείτε εδώ

Ουλοπλαστική

Σε περιπτώσεις που φαίνονται υπερβολικά τα ούλα (ουλικό χαμόγελο) ή σε περιπτώσεις που έχουν απορροφηθεί, μπορεί να γίνει κάποια παρέμβαση για να αποκατασταθεί η αισθητική τους. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί η συμβολή ειδικού περιοδοντολόγου ή ορθοδοντικού. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί μετά από την επέμβαση ουλοπλαστικής να γίνει και κάποιας μορφής αποκατάσταση, όπως είναι οι όψεις πορσελάνης, για να ολοκληρωθεί η αισθητική βελτίωση του χαμόγελου.

Περισσότερα δείτε εδώ

Εμφυτεύματα

Τα εμφυτεύματα αποτελούν τον καλύτερο τρόπο αποκατάστασης σε περιπτώσεις που έχει χαθεί κάποιο δόντι ή ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν καθόλου δόντια στο στόμα. Είναι ό,τι πιο κοντινό στα φυσικά μας δόντια και αποτελούν συνήθως μια πολύ συντηρητική (αν και χειρουργική) θεραπεία, αφού δε χρειάζεται να τροχιστούν τα διπλανά δόντια, όπως θα γινόταν στην περίπτωση μιας γέφυρας. Στις απλές περιπτώσεις, απαιτείται ένα μικρό χειρουργείο με ελάχιστο πόνο, λιγότερο από ό,τι υπήρξε μετά την εξαγωγή του δοντιού. Από τη δεύτερη μέρα, συνήθως δε χρειάζεται ούτε καν κάποιο αναλγητικό και μετά από αναμονή κάποιου χρόνου για την ενσωμάτωση του εμφυτεύματος (συνήθως 2 μήνες), κατασκευάζεται μια αισθητική αποκατάσταση πορσελάνης.

Σε πολλές περιπτώσεις, ενδείκνυται η άμεση τοποθέτηση και φόρτιση του εμφυτεύματος, κυρίως σε πρόσθια δόντια. Δηλαδή, το εμφύτευμα τοποθετείται την ημέρα της εξαγωγής του δοντιού και άμεσα τοποθετείται σε αυτό κάποια προσωρινή αποκατάσταση, μέχρι την ενσωμάτωση του εμφυτεύματος και την τοποθέτηση της μόνιμης προσθετικής εργασίας.
Σε περισταστικά που δεν υπάρχουν δόντια και οι ασθενείς δε μπορούν να συνηθίσουν τις ολικές οδοντοστοιχίες (μασέλες), η τοποθέτηση δυο ή τεσσάρων εμφυτευμάτων μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη συγκράτηση της οδοντοστοιχίας, άρα και την άνεση του ασθενή όπως και τη δυνατότητά του να φάει σκληρές τροφές, χωρίς τη μεγάλη οικονομική δαπάνη που απαιτείται για την τοποθέτηση ακίνητων αποκαταστάσεων επί εμφυτευμάτων (γεφυρών). Ιδίως στην κάτω γνάθο, η λύση αυτή προτείνεται ανεπιφύλακτα γιατί έχει και το επιπλέον πλεονέκτημα ότι, στα σημεία που τοποθετούνται τα εμφυτεύματα, προλαμβάνεται η απορρόφηση των ούλων, που συμβαίνει με το πέρασμα του χρόνου και έχει ως αποτέλεσμα την ακόμη χειρότερη συγκράτηση της οδοντοστοιχίας. Στην άνω γνάθο, με την τοποθέτηση τεσσάρων εμφυτευμάτων, μπορεί να κατασκευαστεί μια οδοντοστοιχία χωρίς να καλύπτει την υπερώα (ουρανίσκο).

Περισσότερα δείτε εδώ

Ένθετα πορσελάνης

Τα ένθετα πορσελάνης είναι εμφράξεις (σφραγίσματα) που κατασκευάζονται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο και συγκολλούνται από τον οδοντίατρο σε επόμενο ραντεβού. Προτείνονται όταν υπάρχει μεγάλη καταστροφή οδοντικής ουσίας που δε μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα απλό σφράγισμα. Είναι σημαντικά πιο ανθεκτικά από τις εμφράξεις και συνήθως παραμένουν στο στόμα για τουλάχιστον 7 χρόνια.

Περισσότερα δείτε εδώ

Μεταλλοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες

Στα οπίσθια δόντια, πολλές φορές μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως η αισθητική και η λειτουργικότητα με την τοποθέτηση μεταλλοκεραμικών στεφανών ή γεφυρών. Δεν έχουν την φυσικότητα των ολοκεραμικών συστημάτων αλλά αποτελούν μια δοκιμασμένη λύση με μακροβιότητα τουλάχιστον 15 χρόνια. Μια εναλλακτική λύση για τα οπίσθια δόντια είναι οι ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες ζιρκονίας, όπου δεν υπάρχει μέταλλο.

Περισσότερα δείτε εδώ

Ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες

Όταν τα δόντια είναι κατεστραμμένα σε μεγάλο βαθμό, απονευρωμένα, ή όταν υπάρχουν μεγάλες εμφράξεις (σφραγίσματα), μπορεί η λύση να βρίσκεται στην τοποθέτηση ολοκεραμικών στεφανών (θήκες) ή γεφυρών. Μπορούν να συνδυαστούν με όψεις πορσελάνης και η αισθητική που προσδίδουν είναι επίσης εξαιρετική. Σε περιπτώσεις ελλειπόντων δοντιών, όταν δεν επιλέγεται η λύση των εμφυτευμάτων, οι ολοκεραμικές γέφυρες μπορούν να λύσουν το αισθητικό και λειτουργικό πρόβλημα της έλλειψης κάποιου δοντιού.

Περισσότερα δείτε εδώ

Όψεις Πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν την κορωνίδα της Αισθητικής Οδοντιατρικής και χρησιμοποιούνται κατά κόρον για τη δημιουργία κάποιων από τα τέλεια χαμόγελα που μερικές φορές βλέπουμε στην τηλεόραση ή στα περιοδικά. Τα δόντια τροχίζονται ελάχιστα μόνο από την μπροστινή τους πλευρά και στη συνέχεια κατασκευάζονται λεπτές φλούδες από πορσελάνη από τα οδοντοτεχνικά εργαστήρια που συνεργαζόμαστε. Πολλά αισθητικά προβλήματα μπορούν να λυθούν με τις όψεις πορσελάνης που αποτελούν τις πιο μακρόβιες οδοντιατρικές αποκαταστάσεις, όταν βέβαια κατασκευαστούν και συγκολληθούν σωστά. Μπορούν να εφαρμοστούν σε μόνο 1 δόντι αλλά πολλές φορές χρησιμοποιούνται για ολική ανακατασκευή του χαμόγελου. Έχουν την αντοχή των φυσικών δοντιών και μπορούν να μείνουν αναλλοίωτες για τουλάχιστον 10 – 15 χρόνια.
Το ιατρείο μας συνεργάζεται με επιλεγμένα εργαστήρια της Ελλάδας και των Η.Π.Α. και η διάρκεια κατασκευής τους είναι περίπου 2 – 3 εβδομάδες. Συνήθως απαιτούνται 2 ραντεβού. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής των όψεων, στα δόντια τοποθετούνται προσωρινές αποκαταστάσεις.

Περισσότερα δείτε εδώ

Λευκά Σφραγίσματα

Στο ιατρείο μας, το 98% των σφραγισμάτων γίνονται από υλικά στο χρώμα των δοντιών. Αυτά τα υλικά πλεονεκτούν όχι μόνο στην αισθητική τους, αλλά απαιτούν λιγότερο τρόχισμα των δοντιών και συγκολλούνται ισχυρά, ενισχύοντας έτσι τα δόντια και μειώνοντας την πιθανότητα καταγμάτων. Εάν βουρτσίζουμε όπως και όσο πρέπει να δόντια μας, κάνουμε οδοντικό νήμα και ελέγχουμε την κατανάλωση ζάχαρης, μπορούμε να περιμένουμε μακροβιότητα 7 – 10 ετών ή και ακόμη παραπάνω σε πολλές περιπτώσεις, από αυτά τα υλικά.
Η σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να καθαρίσουμε τα δόντια από την τερηδόνα χωρίς τροχό, χωρίς καν αναισθησία, πριν γίνει το σφράγισμά τους. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει σε επιλεγμένες περιπτώσεις και αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για ασθενείς που έχουν φοβία με τον οδοντιατρικό τροχό, όπως και για παιδιά.

Περισσότερα δείτε εδώ

Bonding

Η μέθοδος Bonding, ή αλλιώς η συγκόλληση σύνθετων ρητινών στα δόντια σας, μπορεί να δώσει λύση σε ποικίλα αισθητικά προβλήματα, όπως είναι τα στραβά δόντια, τα κενά μεταξύ των δοντιών, τα σπασμένα δόντια, ή απλά, δόντια στα οποία απαιτείται τροποποίηση του σχήματος. Βασικά πλεονέκτηματα της μεθόδου αποτελούν η ταχύτητα (σε πολλές περιπτώσεις η θεραπεία ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία που διαρκεί μόνο μια ώρα) και η συντηρητική προσέγγιση διότι συνήθως δεν απαιτείται κανένα τρόχισμα των δοντιών. Μειονεκτήματα αποτελούν η μικρότερη αντοχή αυτών των υλικών σε σχέση με την πορσελάνη και η αλλαγή του χρώματός τους με το πέρασμα του χρόνου, ιδίως σε καπνιστές. Εάν κατασκευαστούν σωστά και τηρείτε τις οδηγίες που θα σας δοθούν μπορούμε προβλέψιμα να διατηρήσουμε αυτές τις αποκαταστάσεις για 7 – 10 χρόνια πριν χρειαστεί η αντικατάστασή τους.

Περισσότερα δείτε εδώ

Λεύκανση

Η λεύκανση των δοντιών αποτελεί την απλούστερη, ευκολότερη και οικονομικότερη μέθοδο βελτίωσης του χαμόγελου. Η ασφάλεια της διαδικασίας έχει καταδειχθεί σε εκατοντάδες ερευνητικές μελέτες αλλά κυρίως από το γεγονός ότι αποτελεί μια διαδικασία ρουτίνας στις Η.Π.Α. αλλά και τη Δυτική Ευρώπη εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Στο ιατρείο μας, μπορείτε να κάνετε λεύκανση δοντιών με τη μέθοδο ZOOM! (extreme makeover), με τη μέθοδο με νάρθηκες στο σπίτι όπως και με διάφορες άλλες μεθόδους. Μετά από μια εξέταση, μπορούμε να σας πούμε ποιά ακριβώς μέθοδος ενδείκνυται για εσάς έτσι ώστε να αποκτήσετε ένα πιο λαμπερό χαμόγελο.
Λεύκανση μπορεί να γίνει και σε μεμονωμένα δυσχρωμικά δόντια, κάτι που συνήθως προκαλείται από παλιές απονευρώσεις και τραύματα. Το αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις είναι θεαματικό. Η λεύκανση του μεμονωμένου δοντιού είναι μια διαφορετική διαδικασία από τη λεύκανση των δοντιών, αλλά μπορεί να γίνει συνδυασμός των δυο μεθόδων.

Περισσότερα δείτε εδώ

Για συνεχείς ενημερώσεις εγγραφείτε στο Newsletter του smile-clinic.gr

Κριτικές Google
Sofia Mimikaki
Sofia Mimikaki

1 out of 5 stars

posted 8 months ago

Βρήκα τον οδοντίατρο μέσο Ίντερνετ κ βάση αξιολογήσεων τον προτίμησα. Λάθος μου. Θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω υποτιθέμενους καινούργιους πελάτες.Καταρχην πηγα γιατί έφυγε κομματι απο σφράγισμα . Γνώριζα ότι το δόντι ήταν απονευρωμένο κ κάποια στιγμή θα ήθελε θήκη αλλά αυτό μπορεί ένας γιατρός να το καθυστέρηση .Απο συνταξιούχο οδοντοτεχνιτη πατέρα γνώριζα αρκετά. Πήρα τηλέφωνο διότι ήθελα να κλείσω ραντεβού συγκεκριμένα γ σφράγισμα .Πηγα προετοιμασμένη είχα μαζί μου το ιστορικό μου από προηγούμενο γιατρό και πανοραμική οδοντοστοιχειας . Ο γιατρός θεώρησε με μια μάτια 2 λεπτών ότι δεν θα κάνει σφράγισμα η να ανοίξει το δόντι να δει να το καθαρίσει, και ότι απλά θέλει 500€ χωρίς απόδειξη για θήκη απευθείας . Δεν αξίζει λέει τον κόπο να κάνει κάτι. Μου πήρε 50€ για το απόλυτο τίποτα με απόδειξη αυτή τη φορά . Παραπονέθηκα αλλά με έπεισε ότι αυτό είναι το σωστό . Πόρισμα .Πηγα σε άλλον γιατρό μετά από ένα μήνα αφού το δόντι μου μύριζε . Το ανοίξαμε είχε γέμιση τεριδονα από το άνοιγμα που άφησα τόσο καιρό, ήθελε πλέον καλό καθάρισμα και μετά το γέμισε και το σφράγισε . Κόστος 40€ στον άλλο οδοντίατρο κ έκανε δουλειά. Το σώσαμε για κάποια χρόνια η τέλος πάντων όσο πάει . Την θήκη μου είπαν και πριν 15 χρόνια να την βάλουν στα 22 μου . Αν είναι δυνατόν έτσι εύκολα να βάζουμε θήκες η ψεύτικα δόντια . Συγχαρητήρια γιατρέ για την κοροϊδία . Και ευχαριστώ που γ το τίποτα μου πήρατε 50€ και να έλεγε κανείς δεν είχα ιδέα; Στους υπόλοιπους τι κάνετε θα ήθελα να ξέρω . ; Καλή συνέχεια

Alkioni Xristod
Alkioni Xristod

5 out of 5 stars

posted 1 year ago

Εξαιρετικές συμβουλές, πάντα στα πλαίσια του θεμιτού και της επαγγελματικής δεοντολογίας. Ιδιαίτερα άμεσες απαντήσεις, με ευγένεια και σεβασμό. Μακάρι να μπορούσα να βαθμολογήσω με περισσότερα αστέρια.

Magdalena Tsekou
Magdalena Tsekou

5 out of 5 stars

posted 2 years ago

Η αστείρευτη γνώση σε συνδυασμό με την αφιλοκερδή συμβουλευτική περί οποιουδήποτε προβλήματος στοματικής υγείας, σου προκαλεί απλά μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κου Γιαννακόπουλου.

Follow Us